Zurek: Lengyel krumplileves

Hozzávalók:


15 dkg szalonna
1 nagy fej hagyma
1 kg krumpli
fél szál parasztkolbász
fél kg füstölt borda
3 gerezd fokhagyma
majoranna
1 ek tokaji borecet furmintból vagy tárkonyos borecet
tárkony
2 dl tejföl
1 ek tk tönkölyliszt

A szalonnát kockára vágjuk kisütjük a zsírját, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Felöntjük vizzel és füstöltlével, beledobjuk a kis kockákra vágott krumplit, és addig főzzük, amíg félig megfő a krumpli.
Ekkor hozzáadjuk a karikára szelt kolbászt, most csípőset sikerült venni, az még jobb is talán, a füstölt húst, a fűszereket, ecetet, és készre főzzük. Végül a tejföllel és liszttel behabarjuk.
Igazi, laktató, téli egytálétel, szívet, lelket, testet melengető.

Nagyon izgalmas egyébként ennek a krumplileves receptnek a születése is. 

Köszönjük Mirelle-nek és Dalitnak a receptet!

Forrás: www.dalit.blog.hu

Kérjük értékelje a receptet!